

Sponsor Bağlantılar
Hergün farklı bir Kebap Tarifi ile sizlerleyiz. Bugün ki kababımızı ise Tepsi Kebabı tarifi bakalım nasıl yapılıyormuş..
Gerekli Olan Malzeme Listesi
500 gr. kıyma
1 tutam maydanoz
1 tane orta boy soğan
2 su bardağı su
1 çorba kaşığı salça
4-5 diş sarımsak
2 tane domates
5 tane sivri biber
Kimyon
Karabiber
Pul biber
Tuz
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Testi Kebabı Nasıl Yapılır
İlk olarak kıymanızı grniş bir karıştırma kabına alın ve üzerine soğanı küçük küçük rendeleyin daha sonra ince kıyılmış maydonozuda bunun içerisine katın, sarımsağı ince bir şekilde kıyın ve ekleyin üzerine sıvyıağ ve tuz, baharatlarıda ekleyerek hepsini bir arada karıştırın. Fırın tepsisini yağlayın ve kıymalı harcınızı tepsiye eşit olacak bir şekilde yayın. Üzerine yuvarlak yuvarlak dilimlenmiş domatesleri, uzunlamasına kesilmiş olan yeşil biberleride kıymalı harcın üzerine düzgün bir şekilde dizin daha sonra ise üzerine salça ve suyu karıştırıp sos elde ederek sosu da yemeğinizin üzerine güzelce dökün. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yemeğinizi pişirin.
Testi Kebabı Anlatımı Video
Afiyet Bal Şeker Olsun..
No comments:
Post a Comment