Tuesday, July 3, 2012

Havuç Kremalı Soğan Dolması yemeği tarifi



















  40 dk.    4 kişilik  








Malzemeler


8 Adet beyaz soğan

500 gr havuç

1 Çorba kaşığı süt

4-5 Dal maydanoz

2 Çorba kaşığı tereyağı

Tuz, karabiber 











Hazırlanışı






  • Soğanları soyup üstlerini kapak şeklinde kesin.






  • Tuzlu suda diri kalacak şekilde haşlayın.






  • Havuçları temizleyip tuzlu suda yumuşayıncaya kadar haşlayın.






  • Fırını 180 dereceye ayarlayın.






  • Soğanların içini dikkatlice çıkarın.






  • Havucu sütle birlikte ezerek püre haline getirin.






  • Tereyağı, kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiber ilave ederek karıştırın.






  • Hazırladığınız havuç kremasıyla soğanların içini doldurun ve kapaklarını kapatın.






  • Yağlanmış tepsiye dizip, üzerini alüminyum kağıtla kapattıktan sonra önceden ısıtılmış 180 dereceli fırına verin.






  • Soğanlar pişince fırından alıp, sıcak olarak servis yapın.













Havuç Kremalı Soğan Dolması yemeği tarifi



No comments:

Post a Comment