


Malzemeler
8 Adet beyaz soğan
500 gr havuç
1 Çorba kaşığı süt
4-5 Dal maydanoz
2 Çorba kaşığı tereyağı
Tuz, karabiber
Hazırlanışı
- Soğanları soyup üstlerini kapak şeklinde kesin.
- Tuzlu suda diri kalacak şekilde haşlayın.
- Havuçları temizleyip tuzlu suda yumuşayıncaya kadar haşlayın.
- Fırını 180 dereceye ayarlayın.
- Soğanların içini dikkatlice çıkarın.
- Havucu sütle birlikte ezerek püre haline getirin.
- Tereyağı, kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiber ilave ederek karıştırın.
- Hazırladığınız havuç kremasıyla soğanların içini doldurun ve kapaklarını kapatın.
- Yağlanmış tepsiye dizip, üzerini alüminyum kağıtla kapattıktan sonra önceden ısıtılmış 180 dereceli fırına verin.
- Soğanlar pişince fırından alıp, sıcak olarak servis yapın.
Havuç Kremalı Soğan Dolması yemeği tarifi
No comments:
Post a Comment